Pollekesland‎ > ‎

Interletsen

Onder impuls van de kerngroep heeft POLLEKESLAND op dit ogenblik interletsafspraken met de naburige ruilgroep Tijdbank Antwerpen Stad. Tussen POLLEKESLAND en deze ruilgroep is er dus vrij verkeer van vraag en aanbod. Het zorgt ervoor dat elke deelnemer van één van de 2 groepen zijn vraag of aanbod kan delen met ruim 700 andere letsers in dezelfde regio. De ruilmunt in elk van deze letsgroepen is gebaseerd op tijd. Deze 2 letsgroepen hanteren allen dezelfde richtlijn* van 20 eenheden per uur. Omdat de ruilmunt in de twee groepen dezelfde waarde heeft en omdat de 2 samenwerkende LETS-groepen gebruikmaken van hetzelfde registratieplatform (eLAND), kan een letser van de ene groep een letser van de andere groep gemakkelijk waarderen. Zodra een letser via zijn beveiligde letsaccount eenheden van zijn ruilmunt overschrijft naar de rekening van de andere letser, gebeurt de omschakeling van de ene naar de andere munt automatisch.
Tot eind 2018 konden leden van LETS Pollekesland nog interletsen met leden van LETS Mechelen. Sinds 2019 draait LETS Mechelen op een registratieplatform met 'closed source software'. Daardoor is interletsen helaas niet langer mogelijk.

*Aangezien het om een richtlijn gaat, mogen 2 letsers die een transactie met mekaar aangaan daar in onderling overleg van afwijken.


Benaming van de ruilmunt in:
LETS Pollekesland: polleke (20 per uur)
Tijdbank Antwerpen Stad: handje (20 per uur)